LusFri.nu

SvenskaNorskDanskSuomi�slenska

HemOm NitFreeKöp NitFreeOm huvudlössBruksanvisningOm LusFriÅterförsäljare


"Nitfree är det bästa som hänt oss. Äntligen är vi av med både löss OCH ägg!" Ingela H.

"Vi blev av med lössen på 3 dagar och slapp använda lusmedel. Vi är jättenöjda med kammen. Skönt att alltid ha en lösning på problemet hemma." Per pappa till 3 barn

"Mycket bra att nitfree finns som alternativ för att det finns barn som det är svårt att använda medlen på." Susann - Tågarp

"Bra produkt som fungerar, bra för oss eftersom vi har ett barn som inte tål lusmedel." Nina - SpångaVem drabbas av huvudlöss?

Huvudlöss är ett växande problem

Vem som helst kan drabbas av huvudlöss. Under de senaste 10 åren har problemen med huvudlöss ökat kraftigt. Det är framförallt barn mellan 3-11 år som drabbas. Ofta brukar problemen uppmärksammas vid terminstart på skolor och i förskolor, men angrepp förekommer under hela året. Enligt Läkemedelsverket visar en amerikansk undersökning att huvudlöss är den näst vanligaste åkomman som sprids bland skolbarn efter förkylning.

Det senaste året har antalet svenskar som drabbats av huvudlöss kanske slagit alla rekord, enligt en mätning som görs i Uppsala Universitet varje september månad. Mätningarna visar att antalet personer som drabbats av huvudlöss ökat stadigt de senaste tre åren med nytt rekord i höstas, det handlar om hundra tusentals familjer.

Löss trivs bra nära hårbotten. De kan varken hoppa eller flyga. Det krävs därför nära kontakt hår mot hår för att lössen ska kunna krypa över och smitta en ny person. Risken för spridning av löss via kammar, hårborstar eller mössor är mycket liten. Lössen har svårt att klara sig utanför hårbotten som är varm och fuktig, där de kan suga blod. Om en lus skulle fastna i en mössa kan den överleva där i ca ett dygn, men efter bara fyra timmar är den i så dåligt skick att den inte kan fortplanta sig.
Barn som nyligen blivit smittade och vuxna som har löss har ofta inga symptom och kan därför lätt smitta andra utan att själva veta om det. Det är med andra ord lätt att hela familjen drabbas om någon i familjen får löss.

Många skolor och förskolor försöker informera föräldrarna om att det går huvudlöss. Tyvärr upplever många skolsköterskor att föräldrarnas insats inte räcker till enligt en undersökning som Läkemedelsverket genomförde 2001.

Löss beror inte på bristande hygien

Många som får löss skäms och tror att problemen beror på dålig hygien. Så är det inte. Löss trivs faktiskt bättre i rent hår än i smutsigt hår. Dagens problem med huvudlöss beror snarare på dålig kunskap om löss, och att så få tar sig tid att regelbundet undersöka om de är drabbade. Dessutom vågar många inte prata om att de har löss. Det är därför viktigt att berätta för andra på förskolan, i skolan och nära bekanta om du har löss. Gör du inte det är risken stor att andra drabbas och att du själv får tillbaka lössen - det är ju någon i din närhet som smittat dig! 

Köp Nit-Free här »

Betala med kort eller mot faktura!

 

Pressmeddelande:

* LusFri lanserar professionell avlusningstjänst

 

Nyhet från LusFri.nu:

Har ni svårt att få bort lössen? nu lanserar vi vår ny tjänst med professionell avlusning!

Löss i familjen igen? Slappna av och ta det lugnt vi kan hjälpa dig att bli LusFri igen.  Läs mer om vår ny tjänst här

 

I Nyheter:

"Rekordmånga drabbade av huvudlöss"

* "Här går luskammen varm
Problem med huvudlöss ökar..."
MittiHaninge 28 jan 2014, sid 5

* Huvudlöss, hjälp! bästa och snabbaste kuren
Familjeliv.se 15 inlägg 3 jan 2014

 

* "Pigg och frisk höst"
Skolan har börjat och när alla barnen träffas igen frodas bakterier, virus, löss och mollusker. Här kan du läsa tipsen för att klara höstens plågor. - Kurera Okt 2013

* "Så skydr du dg mot lössen " - Aftonbladet sept 2013

* "Så blir du kvitt lössen" - MSN Livstil

LYSSNA PÅ VÅR RADIOREKLAM JUST NU!

NitFrees Radioreklam

Rolig inslag om huvudlöss i TV4:s serie Solsidan - se hur Mickan löste problemet!